Varva ned efter en match

Efter man har spelat en match ska man naturligtvis vara rätt slut på, annars har man ju inte jobbat tillräckligt, och när kroppen är trött är det bäst att lyssna och ta hand om den.

3650662-sports-student-drying-his-head

Det finns många sätt att slappna av och det betyder naturligtvis olika för olika personer, det behöver inte vara att man går hem och går och lägger men det viktiga är att man på något sätt slappnar av.

Efter ett hårt pass kommer kroppen behöva fylla på sina energireservoarer, ett bra sätt att göra detta är att äta något, att svänga förbi ett ställe att äta med lagkamraterna kan vara en trevligt sätt att ladda upp sig igen. Vann man till och med matchen vore det ju inte helt fel att unna sig kanske en pizza eller något annat syndigt gott.

Är det inte direkt middagsdags kan man ju svänga förbi ett spa, relax eller liknande ställe. De flesta idrottare vet säkert hur skönt det kan vara att få en massage för att slappna av musklerna efter ett pass, eller att få luta sig tillbaka i en bubbelpool.

Som sagt kommer avslappning betyda olika saker för olika personer, man känner ju sig själv bäst och de flesta har säkert en bra idé på hur de föredrar att varva ned. Som avslutning på dagen är det sedan alltid bra att få en god natts sömn, det låter kroppen ladda om ordentligt.