Tips när du ska betta på innebandy

Innebandy är faktiskt en ganska populär sport att betta på. Den är inte i samma liga som hockey och fotboll, men populariteten för innebandybetting stiger. 

betting

Om du aldrig har hållit på med sportsbetting förut kan vi tipsa om den helt nya oddssidan hos Tippat. Där går de tydligt igenom hur odds fungerar, recenserar sajter som erbjuder odds och ger sina egna, tillförlitliga speltips. Vi går igenom två viktiga saker att veta om sportsbetting nedan, men besök gärna Tippat om du är ute efter en fördjupning i ämnet.

Sannolikhetslära

Dags att öppna upp matteboken och förnya kunskaperna om sannolikhetslära, för det är grunden i alla odds. Ett odds bestäms utefter hur stor sannolikhet det är att ett lag vinner eller att en spelare gör mål. För att räkna ut sannolikheter har spelsajterna olika algoritmer som de kan använda, men ofta är det bara en expert på på sporten som ger sin åsikt.

Spelarna styr oddsen

Förutom sannolikhet finns det ett annat sätt som styr hur oddsen ser ut. Det är alla som spelar på oddsen. En del sportsbettingsajter ger inte sina odds efter hur stor chans det är att lag A vinner över lag B, utan hur stor procent av sportsbettingspelarna som kommer att satsa på att lag A vinner. Lag As prestation har alltså ingenting med ekvationen att göra, bara bettingspelarnas uppfattning om lag A.

Spelarna styr även oddsen om man sysslas med live betting: alltså när man kan titta på innebandy matchen och betta samtidigt. Ju fler som spelar på samma odds, desto lägre kommer oddset att bli och därmed sämre att spela på. Bara de som är ute i tid och tar störst risk kommer att belönas med ett högre odds.