Svenska Superligan

Den svenska superligan är den högsta divisionen i svensk innebandy för både herrar och damer (båda ligorna tidigare Elitserien). Det var ungefär då man bytte namn till Svenska Superligan inför säsongen 2007/2008 som innebandyn i Sverige på allvar började hävda sig som publiksport. Ligan består av 14 lag och regerande mästare är på herrsidan IBF Falun.

Idag har många av matcherna publik på över 1000 och under slutspelet mer än så. De 14 lag som idag spelar i Superligan är Warberg, AIK, Dalen, Storvreta, Caperiotäby, Falun, Pixbo, Linköping, Helsingborg, Granlo, Karlstad, Mullsjö, Tyresö Trollbacken och, Jönköping.

Regerande mästare är som sagt IBF Falun efter att man i förra säsongens final besegrat Dalen med 5-2. Falun fullbordade således sitt mål att innan 2015 ta ett sm-guld till klubben. Många hade nog på känn innan säsongen drog igång att detta kunde vara Faluns säsong, detta eftersom man under de tidigare säsongerna kommit allt närmre finalen. Året innan föll man i den avgörande semifinalen mot Warberg.  Här nedan kan ni se lite av den segerglädje som uppstod efter att slutsignalen ljudit i Malmö Arena i våras.