SSL 2013/2014

Som vi skrivit om i en tidigare artikel så var det IBF Falun som förra våren blev svenska mästare, nu är det snart dags för en ny säsong och till våren ska en ny mästare utses. I skrivande stund så är det bara några timmar kvar tills den första matchen för säsongen går av stapeln, matchen mellan Storvreta och Dalen.

Inför förra säsongen så var det många som trodde att det tidigare tre årens suveräner och svenska mästare Storvreta skulle ta hem pokalen även denna säsong. Sett till seriespelet så fanns det ingen anledning att betvivla detta, då Storvreta stod som seriesegrare med god marginal till tvåan IBF Falun.

Men till Storvretafansens förtret så blev det i semifinalen en snöplig sorti mot Umeålaget Dalen som således tog sig till final där man alltså till sist fick se sig besegrade av det för säsongen helt fenomenala IBF Falun, med spelare som Rasmus Enström och slutspelets kanske mest överlägsne – Alexander Galante Carlström, som i den avgörande matchen stod för tre av Faluns mål. Galante Carlström såg på egen hand till att avgöra finalen när Dalen mot slutet av den sista perioden kom närmare och närmare ett kvitteringsmål. De sista två minuterna smällde han in två mål och säkrade därmed Faluns guld.

Mycket talar för att denna säsong kommer att se ut på liknande sätt som tidigare. Ser man till oddsen som spelbolagen satt innan starten av serien så är det fortsatt Storvreta och Falun som står som storfavoriter. Så här tippar bettingsajten Betsafe att de två lagens första matcher kommer att gå. För Storvreta seger så ger man endast 1.32 gånger pengarna – mot just Dalen som man föll mot i fjolårets semifinal. Läge för skräll eller blir Storvreta än mer omutbara denna säsong? Till ännu lägre odds kan man spela på Faluseger. Till 1.25 kan man spela Falun som dock möter vad som antas vara ett betydligt svagare motstånd än Dalen – nykomlingarna Granlo, från Sundsvall.

Om man ska tro ligans tränare så tror man uteslutande på att endera Falun eller Storvreta kommer att ta hem både seriesegern och SM-guldet. I botten tippar man att Jönköping, Växjö och Sirius får tampas. Läs hela artikeln här på Innebandy.se.