Mer tid för hobbys

När det kommer till tid kan det ofta upplevas som att dagarna blir kortare och kortare, och att man får mindre och mindre tid över till det man verkligen gillar. Efter att man har jobbat, handlat, betalat räkningar, städat och tvättat blir det ofta inte många timmar kvar till att göra sådant som man verkligen trivs med. Målet är att få en bra balans mellan att göra saker som tar energi och göra sådant som ger energi. Att spela innebandy, fotboll, gitarr eller dataspel kan vara ett sätt att koppla av och samla tålamodspoäng, och uppnå en balans i livet.

När det kommer till att hitta tid för gruppträning, dataspel, innebandy eller en fika på stan med en kompis gäller det att avsätta tid i vardagen. Genom att se över vilka uppgifter och aktiviteter som tar mest tid och energi, och försöka hitta en alternativ lösning kan du frigöra tid till att fokusera på dina hobbys och det som får dig att må bra. Kanske kan du ge någon i uppdrag att städa din bostad, vilket kan ge dig många timmar över per vecka. Genom att anlita en firma för hemstädning i Uppsala eller annan svensk stad kan du kanske få tillfälle at göra annat som du tycker är roligare. Att anlita en städfirma behöver varken vara dyrt eller komplicerat och du kan dessutom göra RUT-avdrag för det.

Ett annat sätt att frigöra tid kan vara att anlita en service som levererar matkassar hem till dörren, ofta komplett med recept och tips på rätter som du kan göra av maten som ligger i kassen. Det finns idag många olika varianter på smarta matkassar som kan underlätta vardagen och göra så att du får tid till annat – något du kanske tycker är roligare än att städa, handla och laga mat.