Mer innebandyhistoria

Någon gång i slutet på 60-talet så spelades någon form av innebandy i Sverige och det skulle ta oss ända fram till 1979 då Sala startade Sveriges första innebandyklubb Sala IBK. Det vär där och då som man kan säga att det börjades spelas den typen av innebandy det spelas i dag.

Innebandy

1981 så bildades det Svenska Innebandyförbundet först som en del i Svenska Landhockeyförbundet och sedan 1985 som medlem i Riksidrottsförbundet. Spridningen av sporten började och blev stor i Sverige, Finland och Norge men även Tjeckien och Schweiz har blivit stora innebandynationer. Den absolut första världsmästerskapet spelades i Globen 1996 och det var i princip fullsatt när Sverige vann finalen över grannlandet Finland med målsiffrorna 5-0.

I samband med inträdet i Riksidrottsförbundet så började ett rikstäckande seriespel komma i gång. Föreningar startades och antalet spelare ökade. När det var 25 000 licenserade spelare så börjades sporten att tas på allvar. Efter 1996 och Globen så började allt fler få upp ögonen för innebandy och det började spelas innebandy på skolor, fritidsgårdar och korplag från arbetsplatser. Idag är sporten större än någonsin och Sverige ett av de länder som är riktigt bra. Det är en fartfylld sport där i princip vem som helst kan spela. Och man kan spel var som helst det kan vara en av anledningarna till sportens stora popularitet.