Innebandyn på frammarch

Innebandyn fortsätter glädjande nog att växa år från år, även om det vissa gånger går lite saktare än vi som är fans av sporten kanske skulle önska. Tids nog är dock målet att ta ännu större bit av kakan från andra sporter så som hockey och fotboll, då innebandyn förtjänar betydligt mera utrymme på all sätt och vis än vad som idag är fallet.

För varje år som går så känns det som att innebandyn kommer lite närmare sin rättmätiga plats i rampljuset, som den fantastiska publiksport som det faktiskt handlar om. Än så länge är dock innebandyn långt ifrån lika populär som många andra stora sporter, något som bland annat går att uttyda på den bristande infrastruktur som hittills byggts runt sporten både medialt men också ur flera andra infallsvinklar. Inom betting har innebandyn äntligen börjat ta lite mark, något som hur man än ser på saken är viktigt för att generera mer pengar till sporten. Man haltar dock efter även här när det kommer till vissa saker, men tids nog är förhoppningen att man trots allt ska nå ända i mål både här och på många andra viktiga fronter.

Vi som verkligen tycker om sporten vet att detta är något som innebandyn förtjänar, då det inte är annat än en ljuvlig sport att både utöva och bevittna från läktarplats. Mest troligt skulle också fler kunna upptäcka detta om det inte enbart var stora turneringar som VM som fick någon form av utrymme i den svenska pressen på bred front. Trots vår ibland syrliga pessimism så tror vi dock som sagt att det på sikt finns mycket att hämta för innebandyn, då det är en sport för alla och en var.