Från liten till stor

Fler och fler spelar innebandy i Sverige och konstigt är ju inte det. Någon gång i slutet av 1990-talet så var det någon som uttryckte sig om innebandy och dess dåvarande status. Denne sa då ”vi har alla varit små”.
Innebandy

Alla har vi varit små

Med detta menade hen att även om nivån på arrangemangen i innebandy var små så var inte detta så konstigt eftersom det är en så pass ny sport. Innebandy har vi spelat i Sverige i någon form sedan 60-talet, men första laget dröjde tills 1979 innan första laget startades, Sala IBK.

Till en början så var det nästan helt uteslutande i  sporthallar där även annan idrott utövades, så innebandyn fick såklart eftersom man var nykomlingar ta de sämsta tiderna och från början så det var inte ovanligt att  man tvingades träna väldigt sent eller väldigt tidigt. Detta var en liten parentes, som också visar att när man är ung så får man ta det som blir över.

Idag har detta förändrats en hel del. Innebandy har vuxit enormt och är idag en av de största sporterna sett till antalet utövare. Anledningarna  till att det blivit så populärt är förstås många, men en av dom kanske största orsakerna förutom att det är en kul aktivitet är att det också är en rätt så billig aktivitet. Likt fotboll så är utrustningskostnaden relativt låg. För allt man behöver för innebandy kan du, om du inte är kräsen,  få till ett billigt pris. Det enda du egentligen behöver är en klubba, sen är det förstås en fördel att ha skor för inomhusbruk samt passande kläder, men klubban är det viktigaste

Nu är det förstås som så med utrustning att precis som i andra sporter så utvecklas utrustning hela tiden, och nya tillbehör tillkommer allteftersom, men grundprinciperna är desamma idag när man i många städer har speciella innebandyhallar där träningstiderna är bra mycket bättre än för de tidiga innebandyspelarna.